NAC gunt Kwakman groot avontuur; verdediger tekent bij 'Slimme Jongens'
Verdediger tekent voor twee seizoenen in Zuid-Afrika

NAC gunt Kwakman groot avontuur; verdediger tekent bij 'Slimme Jongens'

01-07-2014 22:38
6

Kees Kwakman kiest voor het avontuur. De verdediger van NAC Breda maakt de overstap naar Zuid-Afrika. Dat bevestigt de zaakwaarnemer van Kwakman, Johan Wins, aan VoetbalPrimeur.

De 31-jarige Kwakman is op hoofdlijnen rond met Bidvest Wits, een club uit Zuid-Afrika. In Johannesburg ligt een tweejarig contract klaar voor Kwakman, die bij NAC in het bezit is van een verbintenis tot de zomer van 2015. De Bredase club gunt Kwakman deze uitdaging en is bereid de voetballer transfervrij te laten vertrekken. Kwakman sprak de wens uit om een avontuur in het buitenland aan te gaan, bij voorkeur op een ander continent.

Met de stap naar Zuid-Afrika gaat die grote wens in vervulling voor Kwakman. Bidvest Wits, ook bekend als Wits University FC, eindigde afgelopen seizoen op een derde plek in de Zuid-Afrikaanse Premier Soccer League. Bij de club is oud-NAC-speler Glen Salmon werkzaam. De voormalig voetballer vervult in Zuid-Afrika een technische rol bij Bidvest Wits, dat als toepasselijke bijnaam The Clever Boys heeft.

NAC laat op de officiële website weten niet dwars te willen liggen. "Kees heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij nog wel heil zag in een mooi avontuur. Deze stap past daarom in zijn plaatje. Wij willen hem bedanken voor zijn inzet en wensen hem veel succes met zijn verdere loopbaan", zegt technisch directeur Graeme Rutjes.

Kwakman was aan zijn tweede periode bij NAC bezig. De in Volendam geboren aanvaller begon zijn actieve loopbaan in zijn geboortedorp, via RBC Roosendaal kwam hij terecht bij NAC Breda. Hij verruilde Noord-Brabant in 2011 voor FC Augsburg, om vervolgens bij FC Groningen terug te keren in de Eredivisie. Afgelopen jaar keerde Kwakman terug naar Breda.