'Liverpool krijgt Barça-delegatie op bezoek voor bijtgrage Suarez'
Transfer lijkt toch doorgang te kunnen vinden

'Liverpool krijgt Barça-delegatie op bezoek voor bijtgrage Suarez'

01-07-2014 23:40
4

FC Barcelona lijkt zich niet te storen aan de maandenlange schorsing van Luis Suarez. Na zijn openbare excuusbrief wil de Catalaanse grootmacht op korte termijn toehappen.

Suarez beet op het WK de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini in zijn schouder. Daarop legde de FIFA hem een schorsing van vier maanden op, waardoor hij de start van het nieuwe seizoen moet missen. Toch lijkt Barça een serieuze poging te willen ondernemen om de Uruguayaan binnen te halen. Directeur Ian Ayre van Liverpool zou woensdag in Londen een delegatie van de geïnteresseerde club ontvangen, meldt The Independent.

Barça wil op deze wijze de onderhandelingen open, waarbij Alexis Sánchez als ruilmiddel ingezet zou kunnen worden. Naar verluidt wil Liverpool ondanks de omstreden status van Suarez niet zomaar medewerking verlenen aan een transfer. De Engelse nummer twee van afgelopen seizoen zou geïnspireerd zijn door eerdere verkopen aan Spanjaarden, met Cristiano Ronaldo en Gareth Bale in het bijzonder.

Suarez heeft nog geen beroep aangetekend tegen zijn sanctie. Barça liet al wel weten genoegen te nemen met het excuus van de oud-Ajacied.