'Tottenham wil met zestig miljoen Swansea van Vorm en Bony ontdoen'
Londense club zet zinnen op drie spelers van club uit Wales

'Tottenham wil met zestig miljoen Swansea van Vorm en Bony ontdoen'

02-07-2014 00:23
2

Tottenham Hotspur heeft zich met een ambitieus voorstel gemeld bij Swansea City. Dat schrijft de Engelse boulevardpers woensdag. Volgens verschillende kranten heeft Tottenham zijn zinnen op drie spelers van de club uit Wales gezet.

De Londenaren zouden Michel Vorm, Wilfried Bony en Ben Davies graag los willen weken bij The Swans. De nieuwe trainer van Tottenham, Mauricio Pochettino, wil met het trio zijn stempel drukken op de Premier League-club. Bony moet het speerpunt van de aanval van The Spurs worden, de club denkt hem voor zo'n dertig miljoen euro los te kunnen weken bij Swansea City.

Oranje-doelman Vorm staat op White Hart Lane een rol als nummer twee achter eerste keus Hugo Lloris te wachten. Voor vijftien miljoen euro zou hij de overstap naar Londen kunnen maken. Mogelijk maakt de oud-keeper van FC Utrecht snel promotie in de Engelse hoofdstad. Het is namelijk nog allerminst zeker dat de gewilde Lloris ook komend seizoen nog speler van Tottenham is.

Verdediger Ben Davies heeft een prijskaartje van zestien miljoen euro om zijn nek hangen. Swansea City heeft meermaals te kennen gegeven in elk geval Vorm en Bony niet te willen laten vertrekken. Wel versterkte de club zich afgelopen maand al met een doelman Lukasz Fabianski en een aanvaller Bafetimbi Gomis.