Het doet wel een beetje pijn, want NAC is toch mijn club geworden in Nederland
Vertrekkende verdediger: "Het is weleens dat er een klik niet is of dat er iets ontbreekt"

"Het doet wel een beetje pijn, want NAC is toch mijn club geworden in Nederland"

03-07-2014 11:18

Kees Kwakman vertrekt bij NAC Breda. De verdediger zet zijn loopbaan voort in Zuid-Afrika, waar hij een contract tekent bij Bidvest Wits. Daarmee komt er een voortijdig einde aan zijn tweede periode in Breda.

Het tweede huwelijk tussen Kwakman en NAC draaide niet uit op het succes waar beide partijen op hoopten. Toch laat NAC de Volendammer, ondanks een doorlopend contract, gratis de deur uit wandelen. Tijdens een gesprek met technisch manager Graeme Rutjes, dat onlangs plaatsvond, waren beide partijen het er over eens dat het voor Kwakman de beste oplossing was om uit te kijken naar een nieuwe club. In goed overleg, dat wel.

"Het kwam niet geheel als een verrassing natuurlijk", zegt Kwakman in gesprek met Omroep Brabant over zijn vertrek. "Uiteindelijk had ik voor mezelf de conclusie getrokken dat ik iets anders moest zoeken. NAC heeft zich netjes opgesteld en meegewerkt." Kwakman, die afgelopen seizoen al eens te kennen gaf zich niet helemaal happy te voelen in Breda, leek ook in de komende voetbaljaargang niet voor te komen in de plannen van trainer Nebojsa Gudelj.

"Ik denk dat ik nog steeds een bruikbare speler voor NAC ben, maar je moet af en toe ook aan jezelf denken. Daar speelt bij dat ik ook graag het avontuur wilde. Als je dan niet honderd procent tevreden bent, dan is de keuze uiteindelijk niet moeilijk", gaat Kwakman verder tegenover Omroep Brabant. "Ik heb eigenlijk weinig problemen met de trainer of de technische staf gehad."

"Het is weleens dat er een klik niet is of dat er iets ontbreekt. Dat was een beetje het geval. Ik heb helemaal geen problemen met de trainer. Dat het niet helemaal een match was, mag duidelijk zijn. Soms loopt het niet zoals je van te voren had bedacht. Het doet wel een beetje pijn, want NAC is toch mijn club geworden in Nederland. Deze club zit in mijn hart. Maar goed, ik ga door de voordeur weg."