Hamburger SV steekt net verkregen miljoenen direct in zeldzaam lichtpuntje

Hamburger SV steekt net verkregen miljoenen direct in zeldzaam lichtpuntje

Gepubliceerd: vrijdag 4 juli 2014 om 14:13vr 04-07-2014 om 14:13

Hamburger SV heeft zich definitief verzekerd van de diensten van Pierre-Michel Lasogga. De aanvaller komt over van Hertha BSC. Afgelopen seizoen kwam de 22-jarige Lasogga al op huurbasis uit in Hamburg.

Lasogga tekende in Hamburg een contract voor vijf seizoenen. "De laatste weken waar heel stressvol, het is mooi dat de transfer afgerond is en mijn situatie duidelijk is. Ik ben blij dat ik bij HSV blijf spelen", zegt de aanvaller. Lasogga was één van de zeldzame lichtpuntjes in een inktzwart seizoen van HSV. De club ontsnapte via de play-offs aan de eerste degradatie uit de Bundesliga in de historie van de club. Lasogga, goed voor dertien treffers, was onder meer trefzeker in het terugduel met Greuther Fürth in de strijd tegen degradatie.

"Ik ben blij dat we Pierre langdurig aan ons hebben kunnen binden", zegt sportief directeur Oliver Kreuzer. "Pierre heeft afgelopen seizoen in korte tijd laten zien dat hij met zijn sterke optredens en belangrijke doelpunten een belangrijk onderdeel van het team is geworden." Lasogga: "Ik hoop dat we voor een nieuwe, goede periode staan. De moeilijke weken zijn inmiddels vergeten en nu willen we weer succesvol zijn."

Het financieel geplaagde Hamburger SV kon tot actie overgaan doordat het eerder op de dag Hakan Calhanoglu zag vertrekken. De spelmaker maakt voor veertien miljoen euro de overstap naar Bayer Leverkusen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws