Historisch duel voor 'Los Cafeteros': Het perfecte moment voor deze wedstrijd
"We hebben tot nu toe iedere wedstrijd meer dan een keer gescoord. Dat is een belangrijk wapen"

Historisch duel voor 'Los Cafeteros': "Het perfecte moment voor deze wedstrijd"

04-07-2014 14:17

Colombia is tijdens het huidige WK één van de landen die de beste indruk achterliet. Vrijdagavond speelt het Zuid-Amerikaanse land de kwartfinale tegen de gastheren van Brazilië. Aanpassen is er volgens bondscoach José Pekerman niet bij.

Een plek bij de laatste acht is het beste resultaat ooit op een WK voor Los Cafeteros. "We kijken erg uit naar deze historische kwartfinale voor Colombia. Wat we tot nu toe hebben laten zien, geeft ons veel zelfvertrouwen. Dit is een droomwedstrijd, tegen vijfvoudig wereldkampioen Brazilië", citeert de NOS Pekerman.

Aanpassen doet de keuzeheer niet, ook al is Brazilië al twaalf jaar ongeslagen in eigen land. "Dat geeft precies aan hoe sterk onze tegenstander is. Ze zijn bijna onverslaanbaar", zegt Pekerman over de serie van 41 duels. "Maar ik denk dat dit het perfecte moment is voor deze wedstrijd. Wij beleven een geweldig WK tot nu toe. We hebben tot nu toe iedere wedstrijd meer dan een keer gescoord. Dat is een belangrijk wapen."

"Wij proberen altijd ons eigen spel te spelen, tegen wie dan ook en waar dan ook ter wereld", gaat de bondscoach verder. "Dat geeft ons zelfvertrouwen en helpt ons de uitdaging aan te gaan. Zo hebben we gespeeld tegen Argentinië, Chili, België en Nederland en alle andere in aanloop naar dit WK. Dat veranderen we niet tegen Brazilië."