Oranje maakt indruk in buitenland: Een WK-finale? Dat zit er zeker in
Buitenlandse pers hebben vertrouwen in elftal van Van Gaal

Oranje maakt indruk in buitenland: "Een WK-finale? Dat zit er zeker in"

05-07-2014 15:04
4

De goede prestaties van het Nederlands elftal zijn ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. In aanloop naar het kwartfinaleduel van zaterdagavond blikken de media vooruit naar de confrontatie met Costa Rica.

Hans-Günter Klemm van het Duitse blad Der Kicker heeft lovende woorden over voor Louis van Gaal, die de Duitsers nog goed kennen van zijn tijd bij Bayern München. "Ik ben zelf verrast dat het WK zo goed uitpakt voor jullie. Van Gaal doet het geweldig, hij heeft steeds de goede keuzes gemaakt en haalt het beste uit dit spelersmateriaal."

"De discussie over 4-3-3 of 5-3-2, het interessante vind ik dat Van Gaal het aandurft om te schakelen tussen die twee systemen. Juist deze 'Ritmus wechsel' maakt Oranje sterk. Een WK-finale voor Holland? Dat zit er zeker in", citeert het Algemeen Dagblad Klemm. Toru Nakata, die als journalist werkzaam is in Japan, sluit zich daarbij aan. "Nederland kan de finale bereiken, daar ben ik zeker van. Maar Oranje is nu wel in een andere fase van het WK aanbeland. Tegen Costa Rica zijn jullie de grote favoriet."

Voorspellingen buitenlandse media
:
Il Corrierre dello Sport (Ita): Nederland wint met 1-0.
Sports Navigation, Soccer Digest, Footballista (Jap): Nederland wint met 2-1.
Der Kicker (Dui): Nederland wint met 3-1.
O Globo (Bra): Nederland wint met 2-1 na verlenging (1-1 in reguliere speeltijd).
Het Laatste Nieuws (Bel): Nederland wint met 2-0.