Aankopen bezorgen Ajax ruime oefenzege tijdens trainingskamp in Oostenrijk
Ajacieden winnen ook tweede oefenwedstrijd

05-07-2014 16:51
3

Ajax heeft ook de tweede oefenwedstrijd van het seizoen in een overwinning omgezet. De ploeg van trainer Frank de Boer had in Oostenrijk geen kind aan Wacker Innsbruck: 5-1.

Ajax legde de basis voor de eenvoudige oefenzege al in de eerste helft. Al na één minuut kwam de landskampioen op voorsprong dankzij Ruben Ligeon, waarna Thomas Hirschhofer de stand namens Innsbruck nog wel gelijk trok. De Amsterdammers stelden voor rust echter orde op zaken en liepen via Davy Klaassen, Lerin Duarte en nieuweling Arkadiusz Milik uit naar 1-4.

In de rust wisselde De Boer zijn team op elf plaatsen. De van FC Groningen overgekomen Richairo Zivkovic stond koud in het veld en bepaalde de eindstand binnen een minuut in de tweede helft op 1-5. Ajax, dat eerder ook al met 13-1 won van SDC Putten, reist zaterdag nog terug naar Nederland om zich verder voor te bereiden.