'Fenomeen van Oslo vertrekt alleen naar Friesland bij 'volledig, krankzinnig' bod'
Heerenveen vindt mogelijke opvolger van Finnbogason in Noorse competitie

'Fenomeen van Oslo vertrekt alleen naar Friesland bij 'volledig, krankzinnig' bod'

08-07-2014 11:01

Na het vertrek van Alfred Finnbogason naar Real Sociedad lijkt sc Heerenveen op zoek te gaan naar een nieuwe aanvaller. In de Noorse media wordt dinsdag gemeld dat de Friese club een oogje heeft op de topscorer van de Eliteserien, Vidar Öm Kjartansson.

Net als Finnbogason komt ook Kjartansson uit IJsland. De spits kent een uitstekend eerste seizoen in Noorwegen. Namens zijn club Valerenga IF scoorde de aanvaller in veertien competitieduels liefst dertien keer. Ook in de Noorse beker was Kjartansson al twee keer trefzeker. De aanvaller, die in januari van dit jaar door de club werd weggeplukt bij Fylkir, werd reeds verschillende keren bekeken door de Friezen, meldt het Noorse VG.

De krant zocht contact met technisch manager Hans Vonk, maar de bestuurder van sc Heerenveen liet per sms weten 'geen commentaar' te willen geven op de mogelijke belangstelling van de Eredivisie-club voor de aanvaller. De zaakwaarnemer van Kjartansson, Morten Wivestad, is wel bereid te praten. "Diverse Nederlandse clubs hebben Kjartansson aan het werk gezien, maar ik kan niet zeggen welke clubs dat zijn."

Stig Ove Sandnes, algemeen directeur van Valerenga, bevestigt wel dat Heerenveen op de tribune heeft gezeten voor Kjartansson. "Ik weet dat ze hier zijn geweest en een paar wedstrijden hebben bekeken, net als veel andere clubs. Maar ik heb niets gehoord van Heerenveen. We zijn niet van plan om Kjartansson te verkopen, tenzij er sprake is van een volledig krankzinnig bod", zegt Sandnes, die het sportieve plaatje vooropstelt.

De hoofdrolspeler houdt zich op de vlakte. "Het is mijn taak om hier te spelen. Ik ben op dit moment speler van Valerenga en dat zal waarschijnlijk zo blijven. Ik weet hier niets van. Natuurlijk weet ik dat Heerenveen Finnbogason heeft verkocht, maar ik probeer met te concentreren op goed spelen bij Valerengen. Ik weet dat clubs geïnteresseerd zijn, maar dat is normaal", aldus de 24-jarige Kjartansson, die één keer uitkwam namens de nationale ploeg van IJsland.