Weer spits aan Heerenveen gelinkt: Maar er zit geen kern van waarheid in
"We houden de Deense markt in de gaten, zoals we altijd hebben gedaan"

Weer spits aan Heerenveen gelinkt: "Maar er zit geen kern van waarheid in"

08-07-2014 16:19
1

Na het vertrek van Alfred Finnbogason bij sc Heerenveen, wordt de Friese club te pas en te onpas in verband gebracht met eventuele opvolgers van de spits uit IJsland. Simon Makienok is de volgende aanvaller die aan Heerenveen wordt gelinkt.

In Noorwegen sijpelden dinsdag berichten door dat Heerenveen interesse zou hebben in Valerenga-aanvaller Vidar Öm Kjartansson. In Denemarken is men ervan overtuigd dat Heerenveen er alles aan gaat doen om Makienok over te nemen van Brondby IF. De spits, afgelopen seizoen twaalf keer trefzeker in de Superligaen, zou voor een zomers vertrek staan, weet BT. De krant meldt dat Heerenveen één van de geïnteresseerden zou zijn.

Maar dat bericht wordt direct tegengesproken door de Eredivisie-club uit Friesland. "Dat is niet waar. Ik heb het ook gelezen, maar ik kan met zekerheid zeggen dat er geen kern van waarheid in zit", zegt technisch directeur Hans Vonk in de Deense media. Heerenveen is over het algemeen succesvol wanneer het gaat om het aantrekken van voetballers uit Noord-Europa. Verrassend dat de Friese club na het vertrek van Finnbogason in verband gebracht wordt met spelers uit Noorwegen en Denemarken is het dan ook niet.

"We houden de Deense markt in de gaten, zoals we altijd hebben gedaan. Over het geheel genomen houden wij nauwlettend in de gaten wat er gebeurt op de Scandinavische markt. Dit doen we al twintig jaar en daar zullen we mee doorgaan. Ik ken Makienok goed, maar ik kan alleen maar zeggen dat hij niet in beeld is bij Heerenveen." Makienok werd in het verleden in verband gebracht met FC Twente.