Oud-trainer Messi kritisch over kleine dribbelaar: Robben is veel meer teamspeler
Ten Cate verwacht dat Oranje doorstoomt naar de finale

Oud-trainer Messi kritisch over kleine dribbelaar: "Robben is veel meer teamspeler"

09-07-2014 13:44
4

Henk ten Cate kent als geen ander de verschillen tussen Lionel Messi en Arjen Robben. De twee wereldsterren staan woensdagavond tegenover elkaar in de halve finale op het WK.

Ten Cate liet in zijn periode als assistent-trainer van Frank Rijkaard bij FC Barcelona Messi debuteren voor de hoofdmacht van de Catalanen. De verschillen tussen Messi en Robben zijn voor hem duidelijk. "Robben is veel meer een teamspeler dan Messi", zegt de keuzeheer tegenover de NOS. "Robben doet mee in de omschakeling en Messi niet. Daarnaast is Robben echt onderdeel van het Nederlands elftal."

"En Argentinië is helemaal afhankelijk van Messi. Hij is eigenlijk het team", vervolgt Ten Cate, die vindt dat Messi doorgaans gemakkelijker scoort dan Robben. "Het heeft er ook mee te maken dat Messi een vrije rol heeft en kan doen en laten wat hij wil. Maar Robben excelleert en Messi nog niet, hoewel hij toch in alle duels bepalend is geweest. Argentinië speelt met een blok van zes man achterin en die andere vier veldspelers mogen voorin hun gang gaan. Dat is hun kracht."

Ten Cate denkt dat het voor de Argentijnen na de halve finale ophoudt. "Dat komt doordat Argentinië een belangrijke schakel moet missen. Di María ontbreekt en hij is altijd gevaarlijk als hij van buiten naar binnen komt. Wanneer hij op rechts speelt, zou Daley Blind grote moeite met hem hebben, want echt puur verdedigen is niet diens sterkste punt. De ploeg, die het eerst zijn zenuwen in bedwang heeft, zal winnen. Ik denk dat dat Nederland is, want de druk op Argentinië en vooral Messi is immens."