Petitie voor andere commentator bij WK-finale zinloos: Een achterlijke discussie
Snoeks blijft 'gewoon' commentator

Petitie voor andere commentator bij WK-finale zinloos: "Een achterlijke discussie"

09-07-2014 13:57
9

De petities die ervoor pleiten dat Jack van Gelder het televisieverslag moet doen voor een eventuele finale van het Nederlands elftal, hebben geen zin. Dat hebben de hoofdpersoon en Arno Vermeulen laten weten. Frank Snoeks zal de eindstrijd van de mondiale eindronde van commentaar voorzien.

"Het schijnt bij de mensen te leven, maar bij ons niet", zegt Van Gelder, die de radioverslaggeving samen met Ronald van der Geer voor zijn rekening neemt, tegenover NU.nl. "Ik zit er niet op te wachten. Het is leuk als er om iets gevraagd wordt, maar dat betekent niet dat je het beleid om moet gooien."

"De beleving op de radio is volstrekt anders, dat valt niet met elkaar te vergelijken. Er zullen veel meer mensen zijn die zeggen: 'ik moet er niet aan denken dat ik dat emotionele en drukke gedoe ga krijgen op de televisie.'" Van Gelder wordt bijgestaan door Arno Vermeulen, chef voetbal bij de NOS. "Een achterlijke, onzinnige discussie. Ik snap de vraag en de opmerkingen niet, hij is gewoon radiocommentator en dat commentaar is live te horen tijdens het WK", reageert Vermeulen, die zelf ook als commentator actief is.