Blind analyseert het probleem: Zonde dat we dat niet gedaan hebben
Troostfinale is wat rest: "Eén team zijn en dit oppakken"

Blind analyseert het probleem: "Zonde dat we dat niet gedaan hebben"

10-07-2014 12:15
7

Daley Blind steekt de hand in eigen boezem na de uitschakeling in de halve finale van het WK door Argentinië. De linksback van Oranje wijst de balcirculatie aan als het probleem.

"Het was een zware wedstrijd", reageerde Blind voor de camera van de NOS. Na negentig minuten stond het 0-0, na de verlenging nog steeds en na strafschoppen lag Nederland uit het toernooi. Dat er niet gescoord werd, lag aan het gebrek aan kansen voor beide teams. Wat Nederland betreft had dat anders gekund, vond Blind.

"Vooral in balbezit hadden we de bal sneller rond moeten laten gaan, sneller de vrije man moeten vinden, misschien wat meer tijd moeten nemen om een aanval op te zetten", zei de Ajacied. "Dat was zonde, dat we dat niet gedaan hebben. De ruimte lag er wel. Maar ik denk dat we onszelf niets kunnen verwijten."

Wat rest is een troostfinale tegen gastland Brazilië, dat met 7-1 klop kreeg van Duitsland. Blind: "De droom was de finale te halen, maar nu zullen we ook één team moeten zijn en dit oppakken. En dat willen we zeker doen. Nu overheerst natuurlijk de teleurstelling, maar we zullen toch klaar moeten zijn."