Suarez-meevaller FC Groningen: 'Mijn vrouw mag een flesje koud gaan zetten'

Suarez-meevaller FC Groningen: 'Mijn vrouw mag een flesje koud gaan zetten'

Gepubliceerd: vrijdag 11 juli 2014 om 14:30vr 11-07-2014 om 14:30

FC Groningen heeft dankzij de transfer van Luis Suarez naar FC Barcelona een flinke financiële meevaller gekregen. Algemeen directeur Hans Nijland is vanzelfsprekend opgetogen door de extra inkomsten.

 

"Echt 94 miljoen euro? Als dat het officiële bedrag is, zou dat geweldig zijn voor ons", reageert Nijland in gesprek met Voetbal International. "We krijgen nu een opleidingsvergoeding. Dat betekent dat we netto een half procent van het transferbedrag opstrijken." Dat komt neer op bijna een half miljoen euro.

"Na Dusan Tadic (van FC Twente naar Southampton) en Tim Matavz (van PSV naar FC Augsburg) komt er weer geld in het laatje door een speler die niet eens meer van ons is. Dat dat weer gebeurt, is geen toeval. Dit is een prachtig bedrag voor ons spaarpotje", aldus Nijland.

"Ik was van plan vanmiddag lekker bootje te gaan varen, maar nu bel ik mijn vrouw op. Ze mag een flesje koud gaan zetten om het te vieren. Dat Suarez het van onze club zó ver schopt, is prachtig voor die jongen en is iets waar wij heel trots op zijn. En geloof me: we hebben in onze selectie van nu weer een paar briljantjes lopen", besluit Nijland trots.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws