Argentijn: Het komt ons goed uit dat alle druk bij de Duitsers ligt

Argentijn: "Het komt ons goed uit dat alle druk bij de Duitsers ligt"

11-07-2014 14:45
6

Door de oorwassing van Brazilië (7-1) is Duitsland de huizenhoge favoriet voor de WK-titel. De Argentijnse spits Sergio Agüero vindt het prima. "We zijn ons allemaal bewust van het doel en daar geven we alles voor."

"Duitsland was samen met Brazilië vooraf al de grote favoriet voor de wereldtitel en dat zijn ze nu nog steeds", citeert NUsport Agüero van de website van de FIFA. "Wij moeten ons eigen spel spelen. Het komt ons goed uit dat alle druk bij de Duitsers ligt."

"We staan in de finale en we moeten zorgen dat we winnen, op welke manier dan ook", vervolgt de spits van Manchester City. "We willen graag controle over de wedstrijd, maar we weten dat Duitsland een sterk team heeft met spelers die al jaren met elkaar samen spelen. Natuurlijk probeert Argentinië altijd te winnen, maar soms moet je tijdens de wedstrijd wat behoudender zijn. We zijn ons allemaal bewust van het doel en daar geven we alles voor."

Agüero kende een seizoen met diverse kwetsuren en ook tijdens het WK moest hij een tijdje vanaf de kant toekijken. In de halve finale tegen Nederland deed de aanvaller weer veertig minuten mee. Agüero: "Het is lastig om tijdens een WK terug te komen van een blessure. Het blijft toch in je hoofd zitten of die blessure mogelijk terugkomt. Ik moest erg hard werken om tegen Nederland terug te kunnen keren."