Kogel door de kerk: De Jong voor 5,5 miljoen euro naar PSV
De Jong vervolgt loopbaan bij PSV

Kogel door de kerk: De Jong voor 5,5 miljoen euro naar PSV

12-07-2014 13:12
32

Luuk de Jong vervolgt zijn loopbaan definitief bij PSV. De spits komt over van Borussia Mönchengladbach en tekent een contract voor vijf seizoenen bij de Eindhovense topclub.

PSV, dat naar verluidt 5,5 miljoen neertelt voor De Jong, maakt de transfer wereldkundig via de clubwebsite. De aanvaller onderging zaterdag de medische keuring en zette vervolgens zijn handtekening onder een vijfjarige verbintenis. Daarmee is De Jong terug in de Eredivisie, waar hij eerder uitkwam voor FC Twente. "Ik wil weer op het veld mijn kwaliteiten laten zien. De gesprekken met PSV waren heel positief en ik kijk er naar uit om hier te spelen."

De 23-jarige De Jong speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Newcastle United, nadat hij er bij Borussia Mönchengladbach niet in slaagde om de hoge verwachtingen waar te maken. Ook het avontuur in Newcastle werd geen daverend succes, want in acht competitiewedstrijden wist de aanvaller niet te scoren.

In zijn periode bij Twente had De Jong zijn klasse voor het doel echter wel bewezen. In 65 competitiewedstrijden voor de Tukkers wist de aanvaller 37 doelpunten te maken. In 2010 veroverde hij met Twente de landstitel en even later kwamen daar ook de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal bij.