'Feyenoord haalt brok ervaring in huis en wil Boulahrouz deze week presenteren'
RTV Rijnmond: voormalig Oranje-international wordt medisch gekeurd in Rotterdam

'Feyenoord haalt brok ervaring in huis en wil Boulahrouz deze week presenteren'

14-07-2014 10:10
12

Khalid Boulahrouz staat op het punt terug te keren in de Eredivisie. De ervaren verdediger tekent volgens RTV Rijnmond naar verwachting nog deze week een contract bij Feyenoord.

De 35-voudig international van het Nederlands komt transfervrij over van het Deense Bröndby IF en wordt deze week medisch gekeurd, weet de regio-omroep. De verdediger kwam afgelopen seizoen uit voor de Deense club, maar vertrekt weer uit Denemarken. Boulahrouz gaf onlangs te kennen open te staan voor een terugkeer naar de Eredivisie. Die wens krijgt nu waarschijnlijk gestalte met een overstap naar Feyenoord.

"Ik sta open voor een terugkeer in de Eredivisie", zei Boulahrouz tegenover Helden Online. "Vier jaar geleden sprak ik uit dat ik dat toen nog niet zag zitten. Dat was toen mijn gevoel en daar doe je niets tegen. Maar misschien was dat niet handig van me. Ik denk dat ik mezelf ermee heb gedupeerd door dat te zeggen. Ik had misschien toen al open moeten staan voor een transfer naar Nederland. Maar ik heb geen spijt. Nogmaals, toen voelde ik dat zo. Nu ben ik wat ouder, 32 jaar."

De verdediger, die in Duitsland de bijnaam De Kannibaal verdiende, kwam in Nederland eerder uit voor RKC Waalwijk. Hij verdiende een transfer naar Hamburger SV. Via Duitsland kwam Boulahrouz terecht in Engeland (Chelsea) en Spanje (Sevilla). Bij VfB Stuttgart keerde Boulahrouz terug in de Bundesliga. Na een verblijf bij het Portugese Sporting Portugal zette de verdediger zijn handtekening onder een contract in Denemarken.

Feyenoord moet op zoek naar nieuwe verdedigers, nu de club deze zomer naar verwachting verschillende spelers uit de laatste linie ziet vertrekken. Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij staan allen in de belangstelling van clubs uit het buitenland.