Van der Vlag in dienst van FC Emmen

FC Groningen verhuurt én koopt keeper: 'Win-win-situatie'
Club haalt ervaring voor jeugdigheid bij Emmen

FC Groningen verhuurt én koopt keeper: 'Win-win-situatie'

15-07-2014 09:49
1

Een keeperswissel bij FC Groningen. De club haalt Peter van der Vlag (36) van FC Emmen en laat Stefen van der Lei (21) de omgekeerde route bewandelen. Dat meldt FC Groningen dinsdag via de officiële kanalen.

Alleen de medische keuring kan de spelersruil nog voorkomen. Van der Vlag tekent in de Euroborg een verbintenis voor één seizoen met een optie voor een extra seizoen. Van der Lei wordt een seizoen verhuurd en kan op die manier ervaring opdoen in het betaald voetbal. Bij FC Groningen maakte hij nog niet zijn debuut.

Van der Vlag is een bekend gezicht in het profvoetbal. Hij speelde meer dan vijfhonderd officiële wedstrijden en speelde bij SC Veendam, Go Ahead Eagles, SC Cambuur en FC Emmen. Hij zal de rol van tweede doelman bekleden achter eerste keeper Sergio Padt. FC Groningen spreekt op de clubsite van een win-win-situatie voor alle partijen. Van der Vlag traint dinsdag voor de eerste keer mee en is speelgerechtigd voor de Europa League-voorronde-wedstrijd tegen Aberdeen, komende donderdag.