'WK-topscorer is rond met Real Madrid, Barcelona komt te laat'
Real Madrid heeft handtekening van Colombiaan binnen

'WK-topscorer is rond met Real Madrid, Barcelona komt te laat'

15-07-2014 13:49
10

Real Madrid is erin geslaagd om tot overeenstemming te komen met James Rodriguez, na het WK misschien wel de meest begeerde speler ter wereld. De topscorer van het toernooi in Brazilië is volgens AS en A Bola akkoord gegaan met een salaris van 7,5 miljoen euro per jaar.

Rodriguez vestigde op het WK de aandacht op zich door in vijf wedstrijden zes keer te scoren. Tegen Brazilië kon hij de uitschakeling van Colombia niet voorkomen, maar dat lag zeker niet aan de 23-jarige middenvelder. De voetballer ziet zijn sterke prestaties nu beloond worden met een transfer naar Real Madrid, dat Barcelona te slim af is.

Zover is het echter nog niet helemaal, want naast het persoonlijke akkoord moet Real Madrid ook nog overeenstemming bereiken met AS Monaco. De Monegasken staan niet te springen om James direct te verkopen, maar beseffen dat hij waarschijnlijk niet meer te houden is. Monaco wil echter wel royaal gecompenseerd worden. Naar verluidt bedraagt de vraagprijs tachtig miljoen euro.

Real Madrid, dat op het punt staat om Sami Khedira te verkopen aan Arsenal, wil de komst van James mogelijk maken door Angel Di Maria te verkopen aan Paris Saint-Germain. De Argentijn moet zo'n zestig miljoen euro opleveren, geld dat kan worden gebruikt om de transfer van zijn waarschijnlijke opvolger af te ronden. Ook Toni Kroos wordt snel in Madrid verwacht.