'Romero houdt mooie transfer over aan heldenrol tegen Oranje'
Argentijnse sluitpost op weg naar Portugal

'Romero houdt mooie transfer over aan heldenrol tegen Oranje'

15-07-2014 13:58
3

Sergio Romero lijkt op het WK in Brazilië een mooie transfer te hebben verdiend. De doelman van Argentinië vervolgt zijn carrière waarschijnlijk bij Benfica, zo melden Portugese media dinsdag.

Romero leidde Argentinië de afgelopen weken naar een plek in de WK-finale, waarin Duitsland uiteindelijk na verlenging te sterk was. Vooral in de halve finale tegen het Nederlands elftal vervulde de voormalig doelman van AZ een heldenrol. Hij pakte de penalty's van Ron Vlaar en Wesley Sneijder, waardoor Oranje werd uitgeschakeld.

De 27-jarige Romero is bij Benfica in beeld als opvolger van Jan Oblak, die in de belangstelling staat van Atlético Madrid. De 21-jarige Sloveen keepte het afgelopen seizoen zestien wedstrijden voor Benfica, waar hij de 33-jarige Braziliaan Artur Moraes uit het doel verdrong.

Romero heeft bij Sampdoria nog een contract tot de zomer van 2015, waardoor de Italiaanse club waarschijnlijk openstaat voor een vertrek van de goalie. De Zuid-Amerikaan werd het afgelopen jaar verhuurd aan AS Monaco. Daar kwam hij niet verder dan de rol van tweede keeper.