Oud-Tukker wil door Deens plafond stijgen en ambieert rol in 'grote competitie'
"Als voetballer streef je altijd naar iets hogers. Ik heb ook ambities als speler"

Oud-Tukker wil door Deens plafond stijgen en ambieert rol in 'grote competitie'

16-07-2014 11:22
1

Joshua John wil komend seizoen bewijzen dat zijn plafond niet in Denemarken ligt. De aanvaller, die afgelopen zomer de overstap van FC Twente naar FC Nordsjaelland maakte, heeft ambitie. John (25) wil zich in dienst van zijn Deense club, waar hij eerder al eens op huurbasis uitkwam, in de kijker spelen bij een grote club.

"Toen ik 2012 naar Nordsjaelland kwam speelden we in de Champions League, maar het komende seizoen spelen we geen Europees voetbal. Ik zie mezelf als een speler die jaarlijks in Europa wil spelen. Ik hoop dat ik het komend seizoen goed doe bij Nordsjaelland, wil me tonen aan andere clubs en hoop volgend jaar de kans te krijgen om naar een grotere club te gaan", zegt John, afgelopen seizoen goed voor acht doelpunten en twee assists namens de Deense club, in gesprek met Tipsbladet.dk.

"Als voetballer streef je altijd naar iets hogers. Ik heb ook ambities als speler. Die ambitie is spelen in een grote competitie bij een grotere club, maar het is aan mij om te bewijzen dat ik dat verdien", aldus de aanvaller, die aangeeft dat er links en rechts wel geïnformeerd wordt. "Ik weet dat er interesse is, maar naar mijn weten is dat niets concreets. Het is altijd leuk om te horen dat andere clubs geïnteresseerd zijn in mij, maar ik kan niet anders doen dan wachten tot het concreter wordt."