Chelsea doet weer zaken met Spaanse kampioen en betaalt grof geld voor Ajax-flop
Londense club weet ook Braziliaanse linksback te verleiden

Chelsea doet weer zaken met Spaanse kampioen en betaalt grof geld voor Ajax-flop

16-07-2014 13:17
4

Chelsea heeft opnieuw zaken gedaan met Atlético Madrid. Nadat de Londenaren eerder spits Diego Costa al overnamen van Atlético, heeft de Premier League-club nu ook linksback Filipe Luis beet. Dat bevestigt de Spaanse kampioen op de officiële website.

De verdediger gaf de clubleiding in een vroegtijdig stadium te kennen dat hij na vier seizoenen in Madrid toe was aan een nieuwe uitdaging. De Braziliaan liet doorschemeren graag de overstap naar Chelsea te willen maken, een verzoek waar het bestuur van Atlético na uitvoerig overleg mee besloot in te stemmen. Met de Spaanse club legde Filipe Luis afgelopen seizoen beslag op de Spaanse landstitel, tevens bereikte hij de finale van de Champions League.

De 28-jarige verdediger speelde sinds 2005 in Spanje, nadat hij eerder bij Ajax niet wist te overtuigen. De Amsterdammers lieten de Braziliaan, die overkwam van Figueirense al snel weer gaan, via een omweg kwam Filipe Luis uiteindelijk bij het tweede elftal van Real Madrid terecht. Deportivo La Coruña durfde uiteindelijk de gok aan met de verdediger, en liet hem debuteren op het hoogste niveau. In 2010 zette Filipe Luis zijn krabbel onder een contract in Madrid.

Filipe Luis was in Madrid in het bezit van een doorlopende verbintenis. Naar verluidt betaalt Chelsea zo'n 25 miljoen euro voor de verdediger. Chelsea meldt op de officiële website dat de Braziliaan nog wel tot een persoonlijk akkoord moet komen met de club.