In het kort: Sparta-spits naar Schotland, Doncaster niet van tienerster

In het kort: Sparta-spits naar Schotland, Doncaster niet van tienerster

19-07-2014 14:01
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Bilate naar Dundee United
Mario Bilate maakt transfervrij de overstap naar Dundee United. De 23-jarige aanvaller komt over van Sparta Rotterdam, waar hij de jeugdopleiding doorliep. Bilate tekent bij Dundee een contract voor twee seizoenen, zo meldt RTV Rijnmond.

One Direction-ster krijgt geld niet bij elkaar
De Engelse voetbalclub Doncaster Rovers komt toch niet in handen van Louis Tomlinson, zanger van boyband One Direction. Tomlinson, van jongs af aan fan van de ploeg die uitkomt op het derde profniveau, kon de benodigde drie miljoen euro niet bij elkaar krijgen. De zanger zei op Twitter 'vreselijk teleurgesteld' te zijn. Zijn zakenpartner John Ryan gaf de profliga de schuld. "Ze hebben het zo moeilijk gemaakt om een club over te nemen, dat het je alleen met een enorme zak geld lukt.''

Gele kaarten geschrapt na halve finale
De UEFA schrapt met ingang van het komende seizoen alle gele kaarten na het bereiken van de halve finales in de Champions League en de Europa League. Het Emergency Panel van de Europese voetbalbond heeft daartoe besloten na een positief advies van het orgaan dat de internationale clubcompetities organiseert. De UEFA wil daarmee hetzelfde beleid volgen als tijdens het EK voor landenteams.

UEFA verbiedt duels vanwege Europese spanningen
De UEFA heeft om politieke redenen internationale duels op Israëlische bodem en wedstrijden tussen teams uit Rusland en Oekraïne geschrapt. Tot nader order worden in de Champions League en in de Europa League geen wedstrijden in Israël gespeeld. De crisis rond Gaza en het afschieten van raketten liggen daaraan ten grondslag. De betrokken clubs in Israël worden verzocht alternatieven voor hun thuiswedstrijden te bedenken.

Evenmin wil het spoedcomité van de UEFA dat teams uit Oekraïne en Rusland elkaar in Europees verband treffen. De bonden van beide landen hadden de UEFA reeds hun zorgen over de veiligheidssituatie kenbaar gemaakt.

Donald vindt club in Rusland
Mitchell Donald zet zijn loopbaan voort in Rusland. De middenvelder, die mocht vertrekken bij het gedegradeerde Roda JC Kerkrade, heeft een tweejarig contract getekend bij Mordovya Saranks. Dat meldt de Russische Premjer-Liga-club op de officiële website.

PEC laat Nijland transfervrij gaan
Stef Nijland mag ondanks een doorlopend contract transfervrij vertrekken bij PEC Zwolle. De aanvaller, die eerder uitkwam voor clubs als FC Groningen en PSV, hoeft bij de Eredivisie-club niet op veel speeltijd te rekenen. "We respecteren zijn contract, maar werken mee als hij een andere club vindt", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp in gesprek met Voetbal International. Nijland heeft in Zwolle nog een contract tot de zomer van 2016.

Henry treft Bayern München
Acht spelers uit de nationale Amerikaanse ploeg maken op 6 augustus in Portland hun opwachting in een oefenwedstrijd tegen Bayern München. Aanvoerder Clint Dempsey, DeAndre Yedlin, Matt Besler, Graham Zusi, Kyle Beckerman, Nick Rimando, Omar Gonzalez en Michael Bradley werden geselecteerd voor het All-Star-team van de Major League Soccer (MLS).

Ook Landon Donovan zit in de de selectie. Hij werd door bondscoach Jürgen Klinsmann gepasseerd voor het WK in Brazilië. De Fransman Thierry Henry en de Nigeriaan Obafemi Martins completeren de ploeg met All-Stars. De Amerikaanse ploeg haalde bij het WK de tweede ronde, waarin België te sterk was.