Van Gaal: United werd zevende, dan ben je niet meer de grootste club
"Dit is qua bekendheid wel de grootste club in de wereld"

Van Gaal: "United werd zevende, dan ben je niet meer de grootste club"

17-07-2014 16:22
4

Louis van Gaal loopt pas twee dagen rond bij Manchester United, maar in korte tijd is de grootsheid van de Engelse topclub diep tot hem doorgedrongen. Dat zegt de nieuwe manager donderdag op zijn eerste persconferentie.

"Dit is de grootste club ter wereld", aldus Van Gaal tijdens het drukbezochte persmoment. "Binnen twee dagen weet ik al hoe belangrijk Manchester United is en ook hoe belangrijk de sponsoren zijn. Ik moet hard werken, het team klaar maken en wennen aan deze grote club."

De inmiddels oud-bondscoach van Oranje belooft zijn uiterste best te doen om de bittere nasmaak van het afgelopen seizoen weg te spoelen. United eindigde toen op een zwaar teleurstellende zevende plek. "Ik doe mijn best, dat is het enige wat ik kan doen. Ik kan geen voorspelling geven, want zulke dingen weet je nooit."

"Dit is qua bekendheid de grootste club in de wereld. Maar in de sport ben je nooit de grootste club, want je moet altijd presteren. Vorig seizoen was United zevende, dus dan ben je niet meer de grootste club. Maar feit blijft dat over de hele wereld over United wordt gepraat."

"De verwachtingen zijn hoog, daarom is het ook een mooie uitdaging", zegt Van Gaal, wiens CV alom wordt geprezen. "Ik heb gewerkt bij Barcelona, in mijn opinie de grootste club in Spanje. Ik heb Ajax gecoacht, de grootste club van Nederland. En ik heb Bayern Munchen gecoacht, de grootste club van Duitsland. Nu werk ik bij United, de grootste club van Engeland."