Wanbetalende Spaanse clubs spelen met vuur; profspelers wachten op 23 miljoen

Wanbetalende Spaanse clubs spelen met vuur; profspelers wachten op 23 miljoen

Gepubliceerd: donderdag 17 juli 2014 om 16:24do 17-07-2014 om 16:24

In Spanje is sprake van een bizarre situatie. Terwijl profclubs deze zomer tientallen miljoenen investeren in de komst van nieuwe spelers, zijn er in totaal 194 profvoetballers die gezamenlijk nog een bedrag van 23 miljoen euro tegoed hebben van hun werkgevers. Het gaat hier om (nog) niet betaalde salarissen en bonussen over het afgelopen seizoen.

De wereldwijde spelersvakbond FIFpro meldt donderdag dat de vakbond voor Spaanse profvoetballers (AFE) een overzicht heeft opgesteld waaruit blijkt dat het alles behalve koek en ei is in Spanje. Bijna tweehonderd spelers uit de Primera División en de Segunda División A wachten nog altijd op een deel van hun salaris over het seizoen 2013/2014. In totaal gaat het om een openstaand bedrag van maar liefst 23 miljoen euro.

Achttien Spaanse profclubs zijn volgens het rapport hun verplichtingen nog niet nagekomen. De AFE trok na het verstrijken van de deadline van 1 juli jongstleden aan de bel bij het competitiebestuur. Een commissie bestaande uit leden van de spelersvakbond en het competitiebestuur buigt zich over de verschillende zaken en zal claims uitdelen aan de betreffende clubs.

De clubs krijgen vervolgens tot 31 juli de tijd om hun betalingsachterstand in te lopen. Mochten zij niet aan die eis voldoen dan zullen er maatregelen worden genomen. Clubs die niet voldoen aan de reglementen van de Spaanse profcompetities lopen het gevaar uitgesloten te worden van deelname en degraderen in dat geval naar de Segunda División B, het derde profniveau.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws