Routinier in Nijmeegse dienst: Ik zie NEC nog steeds als Eredivisie-club
Nijmegenaren favoriet voor titel

Routinier in Nijmeegse dienst: "Ik zie NEC nog steeds als Eredivisie-club"

20-07-2014 08:26

NEC is komend seizoen één van de grote favorieten voor de titel in de Jupiler League. Jeffrey Leiwakabessy weet dat alle ogen gericht zijn op de club uit Nijmegen en heeft er persoonlijk gezien moeite mee dat ‘zijn’ club komend seizoen moet acteren op een lager niveau dan voorheen.

"Dat lijkt me vanzelfsprekend. Ik zie NEC nog steeds als eredivisieclub en wij willen zo snel mogelijk weer terug. Dat is ons doel dit jaar", aldus de verdediger tegenover Omroep Gelderland.

In het seizoen 2013/2014 wist NEC de play-offs niet te overleven waardoor het komend seizoen niet meer actief zal zijn op het hoogste niveau, dat doet pijn bij Leiwakabessy."De kopjes moeten nu leeg zijn. Focussen op de toekomst. We moeten er alleen niet teveel druk op zetten, omdat het dan misschien mis kan lopen. We moeten vrijuit kunnen voetballen voor het kampioenschap. En als dat niet lukt, dan moeten we maar promoveren via een periodetitel."

De 33-jarige verdediger begon zijn professionele loopbaan in de jeugdopleiding van NEC. Vervolgens kwam hij uit voor Alemannia Aachen, Anorthosis Famagusta en VVV Venlo. In 2013 keerde hij terug op het oude nest in Nijmegen.