Nederlander trefzeker in Europa League: Een jongensdroom is uitgekomen

Nederlander trefzeker in Europa League: "Een jongensdroom is uitgekomen"

Gepubliceerd: zondag 20 juli 2014 om 08:40zo 20-07-2014 om 08:40

Gevaro Nepomuceno kan terugkijken op een droomdebuut voor zijn nieuwe werkgever Petrolul Ploiesti. De oud-aanvaller van Fortuna Sittard was donderdag in de Europa League als invaller verantwoordelijk voor de openingstreffer tegen Flamurtari Vlore (2-0).

"Het is natuurlijk geweldig om op deze manier je debuut te maken voor de club. Een jongensdroom komt uit om te mogen spelen in de Europa League. Ik ben echt trots dat ik met deze club in Europa actief mag zijn", aldus de aanvaller tegenover VoetbalPrimeur.

Na de pauze mocht de aanvaller het veld betreden en in de 77ste minuut liet hij zijn eerste treffer noteren in dienst van de Roemeense club. "Felipe Teixeira dribbelt met de bal en ik maak vervolgens een loopactie. Hij speelt mij aan en ik neem de bal mee, vervolgens schoot ik hem in de linkerbovenhoek."

Ondanks de zege in eigen huis verwacht Nepomuceno toch een lastige return in Albanië. "We hebben kansen genoeg om verder te komen, maar we moeten donderdag zeker nog vol aan de bak ondanks onze voorsprong."

Verschillen zijn er volgens de aanvaller zeker tussen het spelen en trainen in Roemenië en in Nederland. "Het voetbal is hier meer fysiek dan in Nederland. De trainingen zijn ook anders dan ik gewend was. Hier traint men alleen met de bal, in Nederland stonden er nog wel eens wat bosloopjes op het programma. In Roemenië is dat allemaal anders. Verder is er hier vanzelfsprekend meer publiek dan in de Jupiler League."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws