'Spannende tijd' voor Vorm; FC Utrecht volgt situatie rond keeper op de voet
Van Schaik: "FC Utrecht gaat ervan uit dat Swansea een nette, eerlijke club is"

'Spannende tijd' voor Vorm; FC Utrecht volgt situatie rond keeper op de voet

21-07-2014 16:17
4

Michel Vorm blijft voorlopig 'gewoon' speler van Swansea City. In Engeland duiken berichten op dat Tottenham Hotspur de Nederlandse doelman graag wil overnemen van de club uit Wales, maar van concrete interesse is geen sprake. Dat meldt het management van Vorm aan Fox Sports.

"Wij lezen het net als iedereen in de kranten. Het is daarom ook een spannende tijd voor ons. Wij zijn in ieder geval niet direct benaderd", zegt Patrick Poldervaart van Prime SportBusiness in gesprek met de tv-zender. Swansea City claimt eveneens niet op de hoogte te zijn van concrete interesse in de Oranje-international, die op dit moment van een vakantie geniet.

Mocht Vorm transfereren, dan is dat in principe goed nieuws voor FC Utrecht. Bij de verkoop van Vorm aan Swansea bedong de Eredivisie-club een doorverkooppercentage van dertig procent. Het nieuws dat Swansea en Tottenham zouden werken aan een deal met gesloten beurzen, zou voor FC Utrecht dan ook een klein financieel drama kunnen zijn. Vorm en zijn teamgenoot Ben Davies zouden als ruilmiddel worden in gezet bij de komst van Tottenham-speler Gylfi Sigurdsson.

"FC Utrecht gaat ervan uit dat Swansea een nette, eerlijke club is, die een bepaalde transferwaarde van een speler respecteert. Voorlopig vertrouwen we daarop. Onze mensen in Engeland zitten er hoe dan ook bovenop om alles wat er om Michel gebeurt goed in de gaten te houden", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik tegenover Fox Sports.