Bij AZ vertrokken Advocaat moet Servië naar EK 2016 leiden: De spoeling was dun

Bij AZ vertrokken Advocaat moet Servië naar EK 2016 leiden: "De spoeling was dun"

Gepubliceerd: dinsdag 22 juli 2014 om 07:34di 22-07-2014 om 07:34

Dick Advocaat gaat per 1 augustus aan de slag als bondscoach van Servië. De Haagse trainer heeft dit aan Voetbal International laten weten. Als de juridische afhandeling achter de rug is, tekent hij een contract voor twee jaar.

Voor de 66-jarige Advocaat gaat daarmee zijn wens in vervulling om opnieuw als coach van een nationaal elftal aan de slag te kunnen. "Ik wilde niet meer als clubtrainer werken", aldus Advocaat. "De spoeling om bondscoach te worden, was natuurlijk een stuk dunner. Er was vaag contact met Zuid-Afrika, maar dat is me te ver weg." Hij was ook in beeld bij Marokko, maar de Afrikanen kozen uiteindelijk voor een andere coach.

"De Servische bond heeft zelf het initiatief genomen om met mij in gesprek te gaan. Ze hebben een prima ploeg, waarmee we ons helemaal kunnen gaan richten op het EK van 2016. In principe loopt mijn contract tot aan het einde van dat toernooi, maar de praktijk is natuurlijk dat je ermee stopt wanneer we ons niet zouden weten te kwalificeren."

Advocaat volgt Ljubinko Drulovic op, die op interim-basis was aangesteld na het vertrek van Sinisa Mihajlovic. De ervaren oefenmeester moet Servië in Groep I met Portugal, Denemarken, Armenië en Albanië naar het EK van 2016 in Frankrijk leiden.

Afgelopen seizoen was Advocaat coach bij AZ, waar hij het niet eens kon worden over een nieuw contract. In het seizoen 2009-2010 werkte hij ook al bij de club. Ook was hij trainer bij onder meer PSV en Glasgow Rangers. Daarnaast was hij bondscoach in Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België en Rusland.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Servië

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws