'Braaf' PSG voelt consequenties van UEFA-straf: We doen niet wat we willen doen
"Financial Fair Play zal ons hinderen, we hebben dat ongemak al gevoeld"

'Braaf' PSG voelt consequenties van UEFA-straf: "We doen niet wat we willen doen"

24-07-2014 12:47
1

Paris Saint-Germain ondervindt veel hinder van de door de UEFA opgelegde straf. De Franse kampioen moet bloeden nadat het volgens de Europese voetbalbond niet handelde volgens de regels van het Financial Fair Play.

De Franse club mag in de zomer van 2014 maximaal vijftig miljoen euro uitgeven aan nieuwe spelers. Dat bedrag spendeerde PSG al in zijn totaliteit. De club nam David Luiz voor vijftig miljoen euro over van Chelsea. Woensdag rondden de Fransen de komst van verdediger Serge Aurier af, maar hij wordt gehuurd van Toulouse. Daarmee omzeilt PSG de opgelegde straf. Toch kan trainer Laurent Blanc niet de zaken doen die hij wil doen, geeft hij toe.

"We doen niet wat we willen doen, dat weten jullie net zo goed", zegt Blanc tegen journalisten. "Als jullie verteld wordt dat dit de formule is, dan is daar een reden voor. Financial Fair Play zal ons hinderen, we hebben dat ongemak al gevoeld, maar het verhinderde ons niet om twee sleutelspelers vast te leggen: Serge Aurier en David Luiz. Maar het is waar dat we niet kunnen doen wat we willen doen, dat wisten we."

Aurier werd op huurbasis naar Parijs gehaald, wel bedong PSG een optie tot koop op de international van Ivoorkust. Blanc is blij met de komst van de concurrent van Gregory van der Wiel. "We zijn heel blij dat we de kans hebben gekregen om hem naar Parijs te halen. Hij is een jonge gozer met veel potentieel, een speler die nog veel progressie kan boeken. Ik hoop dat hij gaat groeien en een belangrijk onderdeel in de toekomst van de club wordt."