Nieuwe eigenaar benadrukt: ADO hoort bij de stad en dit mag nooit veranderen
"Veel bedrijven en individuen uiten nu de wens om ADO Den Haag en de stad Den Haag te zien"

Nieuwe eigenaar benadrukt: "ADO hoort bij de stad en dit mag nooit veranderen"

24-07-2014 13:34
5

ADO Den Haag is 'een hot topic' in China, zegt de toekomstige eigenaar Wang Hui. De Chinese zakenman kocht de Eredivisie-club en wil daarmee doorstoten naar de top van Nederland. Volgens Wang hoeven de fans niet bang te zijn dat hun favoriete club een handelshuis wordt.

Doordat het bedrijf United Vansen de touwtjes in handen krijgt, is men in Den Haag sceptisch. Wang benadrukt echter dat ADO ook echt ADO zal blijven. "We hebben niet de intentie om zaken te wijzigen", zegt hij tegen Omroep West. "We gaan nu vooral observeren en goed kennis maken met de club en alle mensen die daar bij horen. Het is nog vroeg maar het is voor ons duidelijk dat ADO Den Haag hoort bij de stad Den Haag en haar inwoners en dit mag nooit veranderen."

Doordat ADO nu eigendom is van een Chinees, is de club ook in dat immense land opeens bekend. "Het is op dit moment zelfs zo dat veel mensen in China ADO Den Haag al kennen. En nu dit nieuws zich verspreidt zullen alleen nog maar meer mensen ADO Den Haag gaan volgen. Onze investeringen maakt ADO Den Haag een hot topic in China", vertelt Wang, die ook het stadion wil kopen en uitbreiden.

"Kunnen veel Chinese mensen gaan verwachten hier"
"In het verleden keken de Chinese fans alleen naar de top-voetballanden en hun competities zoals de Premier League", vervolgt de nieuwe eigenaar. "De Nederlandse Eredivisie werd tot nu toe niet uitgezonden in China en was ADO Den Haag niet bekend. Nu zie je in veel Chinese media het ADO Den Haag-logo verschijnen. Dit is nog maar een voorbeeld, we zijn geen kleine speler op de Chinese markt."

ADO kan volgens Wang dus de vruchten plukken van de overname. "Onze investering krijgt veel aandacht. Veel bedrijven en individuen uiten nu de wens om ADO Den Haag en de stad Den Haag te zien. Ik denk dat wij veel Chinese mensen kunnen gaan verwachten hier."