In het kort: Van Boekel fluit Celtic, KNVB presenteert Hiddink

In het kort: Van Boekel fluit Celtic, KNVB presenteert Hiddink

25-07-2014 18:39
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Nederlandse scheidsrechters op Europees podium
Scheidsrechter Pol van Boekel is door de UEFA aangewezen voor het eerste duel in de derde voorronde van de Champions League tussen Legia Warschau en Celtic. Dat heeft de KNVB vrijdag bekendgemaakt. Van Boekel fluit komende woensdag de ontmoeting tussen de Poolse en Schotse club in Warschau.

Danny Makkelie mag eveneens een duel in de derde voorronde van het belangrijkste Europese clubtoernooi leiden. Hij is aangewezen voor de wedstrijd tussen het Deense Aalborg BK en het Kroatische Dinamo Zagreb. Dat duel wordt ook op 30 juli gespeeld, in Aalborg.

Serdar Gözübüyük komt in actie in de derde voorronde van de Europa League. Hij leidt volgende week donderdag in Stockholm het duel tussen het Zweedse IF Brommapojkarna en Torino uit Italië.

KNVB: presentatie Hiddink op 1 augustus

Guus Hiddink wordt volgende week vrijdag gepresenteerd als nieuwe bondscoach van het Nederlandse elftal. Dat heeft de KNVB vrijdag laten weten. Tijdens de bijeenkomst komen de details over de verbintenis en de verdere invulling van het begeleidingsteam van het Nederlands elftal aan de orde. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen geeft namens de KNVB een toelichting.

In maart werd al bekend dat Hiddink na het WK Louis van Gaal zou opvolgen. Danny Blind, ook actief aan de zijde van Van Gaal in Brazilië, en Ruud van Nistelrooy gaan de Achterhoeker assisteren. Na het EK van 2016 volgt Blind Hiddink op. Hiddink was tussen 1995 en 1998 ook al bondscoach van Oranje.

Griekenland kiest voor Ranieri
Claudio Ranieri is de nieuwe bondscoach van Griekenland. De 62-jarige Italiaan heeft een contract voor twee jaar getekend. Dat heeft de Griekse voetbalbond vrijdag bekendgemaakt. Ranieri is de opvolger van de Portugees Fernando Santos, die na het WK in Brazilië opstapte. Met de Grieken wist hij de achtste finales te bereiken, waarin Costa Rica na strafschoppen te sterk was. Ranieri was in het verleden coach van onder meer Juventus, Valencia, Chelsea en AS Monaco. Zijn taak wordt om Griekenland naar het EK van 2016 in Frankrijk te leiden. Het land zit in de kwalificatiegroep bij Roemenië, Hongarije, Finland, Noord-Ierland en Faeröer.

Hannover strikt WK-Japanner
Hannover 96 heeft zich vrijdag versterkt met Hiroshi Kiyotake. De 24-jarige Japanse aanvaller komt over van degradant 1. FC Nürnberg en tekent een contract voor vier jaar bij zijn nieuwe club. Kiyotake speelt sinds 2012 in de Bundesliga. Hij kwam tot op heden tot 64 wedstrijden in de Duitse competitie, waarin hij zeven keer scoorde. Tijdens het WK in Brazilië kwam de Japanner één keer in actie namens zijn land.

Cambuur laat Feldballe vertrekken
Eredivisie-club SC Cambuur neemt afscheid van Oliver Feldballe. De voormalig jeugdinternational van Denemarken verruilt de Friezen voor het Noorse Sarpsborg 08FF. Dat laat Cambuur weten op de officiële website. Feldballe tekent een contract tot 2016 bij de club. In dienst van Cambuur kwam Feldballe tot achttien wedstrijden. Eerder kwam de aanvaller uit voor het Deense Randers FC.

Eerbetoon Kelantan aan MH17
De Maleisische voetbalclub Kelantan van de Nederlandse coach George Boateng draagt komend seizoen het logo van Malaysia Airlines (MAS) op het shirt. De formatie heeft dit besloten uit solidariteit met de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 boven Oekraïne. "Tijdens het seizoen in 2015 zal het logo MAS te zien zijn op het shirt van Kelantan. We doen dit volledig vrijwillig als eerbetoon", aldus een woordvoerder van de club. Oud-Feyenoorder George Boateng is sinds april coach van Kelantan.

AC Milan kansloos onderuit
AC Milan is in de eerste wedstrijd van de International Champions Cup tegen een fikse nederlaag aangelopen. In Toronto was het Griekse Olympiakos met 3-0 te sterk voor de ploeg van trainer Filippo Inzaghi in groep B. Alejandro Dominguez, Dimitis Diamantakos en Andreas Bouchalakis zorgden voor de treffers. AC Milan neemt het in de groepsfase van het toernooi ook op tegen Liverpool en Manchester City. Groep A bestaat uit Manchester United, Real Madrid, Internazionale en AS Roma.

Piazon krijgt gezelschap van Valdez
Eintracht Frankfurt is druk bezig op de transfermarkt. Na het huren van Lucas Piazon komt nu ook de Paraguayaan Nelson Valdez naar Duitsland, meldt Bild. De nieuwe trainer Thomas Schaaf kent Valdez nog uit zijn tijd bij Werder Bremen. Valdes staat nu onder contract bij Olympiakos Pireaus, maar heeft wel oren naar een terugkeer naar de Bundesliga. Piazon wordt ook in Duitsland inmiddels gebombardeerd tot ‘de nieuwe Kaká’.

WK-ganger naar Fiorentina
De Argentijnse verdediger Jose Maria Basanta staat op het punt om een contract bij Fiorentina te tekenen. Dat heeft zijn huidige club, Monterrey uit Mexico, bekendgemaakt. Basanta maakte deel uit van de Argentijnse selectie die op het WK de finale haalde. Met de transfer is enkele miljoenen gemoeid. Basanta kwam op het WK alleen in actie tegen België, toen Marcos Rojo geschorst was.

Scheerschuim in Frankrijk
De op het WK door scheidsrechters gebruikte spray krijgt navolging in de Franse Ligue 1. Vanaf komend seizoen hebben alle Franse arbiters een busje met ‘scheerschuim’ op zak om de muur op afstand te houden bij dode spelmomenten. Dat heeft de scheidsrechtersbond bekendgemaakt. De spray wordt volgend weekend, als de Ligue 2 begint, voor het eerst op Frans grondgebied gebruikt.