Wervelend Manchester City speelt voor en na orkaan met armetierig AC Milan
Engelsen nemen binnen het halfuur 4-0 voorsprong

28-07-2014 00:25
10

AC Milan zal 'Moeder Natuur' dankbaar zijn geweest. De Italiaanse club keek na één helft spelen tegen Manchester City tegen een 4-1 achterstand aan. Een tornadodreiging was na drie kwartier voetballen een welkome onderbreking voor AC Milan tijdens het oefenduel in Amerika. Uiteindelijk mocht AC Milan van geluk spreken dat het duel na de hervatting eindigde in een 5-1 eindstand.

Manchester City schoot uit de startblokken. Binnen het halfuur stond er een 4-0 tussenstand op het bord tijdens het oefenduel. Namens City opende Stevan Jovetic na twaalf minuten spelen de score, Scott Sinclair maakte er enkele minuten later 2-0 van. Jesus Navas nam de derde treffer voor zijn rekening, alvorens de piepjonge Nigeriaan Kelechi Iheanachi de vernedering in de 26ste minuut compleet maakte. Namens AC Milan deed Sulley Muntari voor rust iets terug.

Het oefenduel met City, dat plaatsvond in de strijd om de Champions Cup, was voor AC Milan een déjà vu. Ook vorig jaar maakte Manchester City in de voorbereiding gehakt van de Italianen. Toen stond er na 36 minuten een 5-0 tussenstand op het bord, meldt Voetbal International. Uiteindelijk maakte AC Milan de score iets dragelijker (5-3). Daar leek het zondag niet van te komen. Vanwege een tornadodreiging rond speelstad Pittsburgh werd in de rust besloten het oefenduel te staken.

Het bleek een tijdelijke onderbreking. Het duel werd na een korte pauze hervat en direct was het opnieuw Jovetic die AC Milan te kijk zette: 5-1. Aan de zijde van City kwam in de tweede helft oud-Feyenoorder John Guidetti tussen de lijnen. Ook Karim Rekik, afgelopen seizoen nog verhuurd aan PSV, kreeg speeltijd. Oranje-international Nigel de Jong was niet van de partij bij AC Milan.