'Schweini' door het stof na 'Hurensöhne'-filmpje: Ik heb niemand willen beledigen
"Mijn verstandhouding met Dortmund is altijd goed geweest"

'Schweini' door het stof na 'Hurensöhne'-filmpje: "Ik heb niemand willen beledigen"

28-07-2014 00:00
1

Middenvelder Bastian Schweinsteiger van Bayern München heeft zondagavond in een videoboodschap op Facebook haastig spijt betuigd aan alle fans, spelers en medewerkers van Borussia Dortmund. Op internet circuleerde de laatste dagen een filmpje waarop hij een kwalijk liedje zingt over de Duitse rivaal.

'Hallo, ik meld me even vanaf vakantie. Ik heb hier meegekregen dat een video van mij verspreid wordt via internet. Ik bied daarvoor mijn excuses aan iedereen bij Borussia Dortmund aan. Ik heb niemand willen beledigen. Mijn verstandhouding met Dortmund is altijd goed geweest', liet Schweini wijselijk weten.

In het korte filmpje zingt de 29-jarige international, staand op een bar en mogelijk onder invloed van alcohol, onder meer mee met 'BVB Hurensöhne!'. Het is nog onduidelijk of de beelden voor of na het WK in Brazilië zijn opgenomen. Met Schweinsteiger als basisspeler won Duitsland de wereldtitel in Zuid-Amerika.

Na het WK kondigde aanvoerder Philipp Lahm zijn afscheid aan van de nationale ploeg. Schweinsteiger zou een van de kandidaten zijn om hem op te volgen. Volgens waarnemers in het Duitse voetbal is de kans dat hij Lahm mag opvolgen als captain een stukje kleiner geworden na alle ophef over het internetfilmpje. Vooral bij Borussia Dortmund zou men niet meer zo enthousiast zijn over zijn kandidatuur.

(ANP)