FC Utrecht dreigt miljoenenbedrag mis te lopen: Het is afwachten
Ruildeal gooit mogelijk roet in het eten voor Domstedelingen

FC Utrecht dreigt miljoenenbedrag mis te lopen: "Het is afwachten"

30-07-2014 12:36
4

FC Utrecht houdt mogelijk veel minder over aan de transfer van Michel Vorm dan aanvankelijk werd gedacht. De doelman verruilde onlangs Swansea City voor Tottenham Hotspur, maar omdat bij de overgang meerdere spelers zijn betrokken, lijkt de transfersom niet al te hoog te zijn.

Vorm en Ben Davies trokken recentelijk naar Tottenham Hotspur, terwijl die club naast een transfersom ook Gylfi Sigurdsson in de deal betrok. De IJslander bewandelde de omgekeerde weg naar Wales. Swansea zou het bedrag voor Vorm tot een minimum willen beperken, om zo een klein bedrag af te staan aan FC Utrecht, dat bij de verkoop van Vorm in 2011 een doorverkooppercentage van dertig procent bedong.

Dat meldt Voetbal International woensdag. "We hopen deze week duidelijkheid te krijgen", reageert algemeen directeur Wilco van Schaik tegenover het magazine. "Het is voor ons afwachten, je hoort en leest verschillende bedragen. Daarom rekenen we onszelf nog niet rijk. Michel is een van de betere keepers in de Premier League en had bij Swansea nog een verbintenis voor twee jaar. Die club zal hem zeker niet voor een fooi hebben laten gaan."