Guardiola blijft kalm: Ik heb bij FC Barcelona al zulke situaties meegemaakt
"Excuses tellen niet, wij zijn Bayern München"

Guardiola blijft kalm: "Ik heb bij FC Barcelona al zulke situaties meegemaakt"

31-07-2014 10:02
1

Josep Guardiola gelooft niet dat zijn spelers van Bayern München niet meer honderd procent gemotiveerd zijn voor het winnen van prijzen. Bayern werd afgelopen seizoen eenvoudig kampioen in de Duitse competitie en een aantal selectiespelers legden deze zomer beslag op de WK-titel.

"Excuses tellen niet, wij zijn Bayern München", vertelt de keuzeheer volgens NUsport tijdens de voorbereiding in New Jersey. "Of zij het winnen van titels zat zijn? Natuurlijk niet, ik weet zeker dat we een sterk seizoen zullen spelen. Ik heb bij FC Barcelona al zulke situaties meegemaakt, dat veel spelers als Europees of wereldkampioen terugkeerden bij de club. Daar kan ik echt wel mee omgaan."

Donderdag staat voor Bayern een oefenwedstrijd tegen het Mexicaanse Chivas Guadalajara te wachten. Daarna wacht een ontmoeting met een team uit de Amerikaanse competitie. "Natuurlijk is het vanwege de jetlag niet ideaal om al zo vroeg te spelen, maar een grote club als Bayern moet hiermee om kunnen gaan." De internationals die langer dan de groepsfase actief waren op het WK sluiten later bij de Bundesliga-club aan.