NAC legt jonge verdediger van Chelsea na proefperiode transfervrij vast
Aanwinst ondertekent contract tot medio 2015

NAC legt jonge verdediger van Chelsea na proefperiode transfervrij vast

31-07-2014 10:11

NAC Breda versterkt zijn selectie met een achttienjarige verdediger. Isak Ssewankambo wordt definitief overgenomen van Chelsea. De Zweed ondertekent bij de Eredivisie-club een contract tot medio 2015, met de optie voor nog een seizoen.

De beslissing om de verdediger te halen is niet over één nacht ijs gegaan. Ssewankambo was de afgelopen periode op proef bij NAC en kreeg daarin de kans om de technische staf te overtuigen. Vervolgens besloot de formatie uit Breda de verdediger een contract aan te bieden, zo meldt de club op zijn officiële website. Het gaat hier om een rechtsback die eventueel ook in het centrum van de verdediging uit de voeten kan.

De jongeling had in Londen nog een contract voor een seizoen. Desondanks besloot de Premier League-club om de verdediger transfervrij te laten vertrekken. Hij speelde geen enkel duel in het eerste elftal. Ondertussen probeert NAC nog altijd spits Stipe Perica voor een seizoen te huren van Chelsea. De aanvaller was afgelopen seizoen ook in Breda te bewonderen.