'Feyenoord pakt door en haalt oude bekende van FC Twente naar De Kuip'
Australiër is na Boulahrouz de tweede defensieve versterking

'Feyenoord pakt door en haalt oude bekende van FC Twente naar De Kuip'

31-07-2014 10:08
9

Feyenoord heeft na Khalid Boulahrouz opnieuw een verdediger aangetrokken. De Telegraaf meldt donderdag de Rotterdammers erin zijn geslaagd om Luke Wilkshire naar Rotterdam te halen.

De 32-jarige Wilkshire komt over van Dinamo Moskou, waar hij sinds 2008 tot 143 competitiewedstrijden kwam. Het is geen toeval dat Feyenoord bij de Australiër uit is gekomen, Fred Rutten kent hem namelijk nog van zijn periode bij FC Twente. Wilkshire speelde tussen 2006 en 2008 59 wedstrijden voor de Tukkers en Rutten was daar toen hoofdtrainer.

De 65-voudig international, die niet aanwezig was op het WK, kan door Feyenoord transfervrij worden opgepikt. De Australiër wordt aangetrokken voor de rechtsbackpositie, waar Rutten woensdag tegen Besiktas noodgedwongen Ruben Schaken moest opstellen. Wilkshire tekent volgens de ochtendkrant een contract voor één jaar. 

Feyenoord hoopt donderdag ook de komst van Bilal Basacikoglu af te ronden. De vleugelaanvaller van sc Heerenveen kost de nummer twee van afgelopen seizoen 3,5 miljoen euro.