Arsenal put moed uit versterkingen: Wij willen nu de beste zijn
"Nu hebben we die kwaliteit in huis gehaald"

Arsenal put moed uit versterkingen: "Wij willen nu de beste zijn"

02-08-2014 17:08

De komst van Alexis Sanchez, Mathieu Debuchy, Calum Chambers en David Ospina zorgt voor frisse moed bij Arsenal. Arsène Wenger gelooft dat hij met deze ploeg voor de landstitel kan gaan.

Arsenal kwam de afgelopen jaren steeds tekort voor het kampioenschap, ondanks dat The Gunners steevast goed aan het seizoen beginnen. Dat moet nu anders, vindt Wenger. "Ik heb nooit excuses verzonnen voor het gebrek aan prijzen de afgelopen jaren", aldus de Franse manager, die in mei de FA Cup won na negen jaren zonder prijs. "Ik heb het al die seizoenen meegetorst op mijn schouders."

"Het was spannend om de club te leiden, terwijl we minder financiële middelen hadden dan de concurrentie. Hebben we dat goed gedaan of niet? Het enige wat ik kan zeggen is dat we altijd constant hebben gepresteerd, maar we misten de kwaliteit om het af te maken. Nu hebben we die kwaliteit in huis gehaald", doelt Wenger op de vier versterkingen van deze zomer.

"Ook vorig seizoen hebben we het gat met de uiteindelijke kampioen, Manchester City, verder weten te dichten. Het waren maar zeven punten. Ons geloof is daardoor gegroeid. Ik verwacht heel veel van komend seizoen. We hebben meer vertrouwen dan vorig jaar rond deze tijd. Iedereen wil de landstitel winnen, maar aan het einde van de rit kan er maar één ploeg de beste zijn. Dat willen wij zijn.”