Ook Rooney schuift Van Gaal complimentjes toe: Ik sta te genieten
Spits scoorde al vier keer in drie oefenduels in VS

Ook Rooney schuift Van Gaal complimentjes toe: "Ik sta te genieten"

02-08-2014 17:42
1

Wayne Rooney maakt een uitstekende indruk in de voorbereiding van Manchester United en dat is niet in de plaats te danken aan Louis van Gaal. De spits voelt zich lekker in het nieuwe 5-3-2-systeem.

De 28-jarige Rooney aardt tijdens de Amerikaanse toer van United goed in het tweespitsensysteem van Van Gaal. In drie oefenduels scoorde hij al vier keer. "De manager heeft het systeem gewijzigd. Dat pakt heel goed uit, ook voor mij persoonlijk. Het is zelfs op mijn leeftijd goed om een nieuwe speelwijze aan te leren. Op deze manier worden we een beter team", aldus Rooney tegen Sky Sports.

"In de laatste wedstrijden heb ik echt genoten op het veld en van mijn rol. Ik sta dichter bij de goal en krijg daardoor meer kansen om tot scoren te komen. Dat is uiteindelijk je taak als spits."

Zaterdagavond neemt United het in Michigan op tegen Real Madrid. Rooney: "Dat wordt een geweldige ervaring. Er zitten 110.000 supporters op de tribune, dus dat wordt heel leuk. Ik hoop dat we winnen en de groep als koploper kunnen afsluiten."