'Judgement Day' in Manchester: Ik zal na deze tour de vonnissen vellen
"De eerste Premier League-wedstrijd is mogelijk voor Van Persie, maar ik denk het eigenlijk niet"

'Judgement Day' in Manchester: "Ik zal na deze tour de vonnissen vellen"

04-08-2014 10:25
1

De dag dat Louis van Gaal gaat oordelen over zijn selectie is dichtbij. Na de Amerikaanse tour zal de manager van Manchester United gaan oordelen en zullen er naar verwachting enkele koppen rollen. Volgens Engelse media moeten vooral Marouane Fellaini, Javier Hernandez, Shinji Kagawa en Wilfried Zaha vrezen.

Maandagavond speelt United in Miami nog de finale van de Champions Cup tegen Liverpool. Van Gaal heeft iedereen die mee is naar de VS een kans gegeven en gaat na terugkeer in Engeland spijkers met koppen slaan in de aanloop naar het eerste competitieduel met Swansea City. 

"Ik zal na deze tour de vonnissen vellen, omdat ik alle spelers heb laten spelen en nu meer weet dan ervoor", zegt Van Gaal op de website van Manchester United. "Het is nu nog een beetje te vroeg om te oordelen, maar in het voetbal moet dat wel gebeuren. Je moet een speler altijd de kans op een transfer gunnen, als blijkt dat zijn kansen op speeltijd niet hoog zijn."

Om die eventuele transfer ook de tijd te geven, wil Van Gaal ruim voor de transferdeadline duidelijkheid scheppen. "Je moet het van tevoren laten weten, niet pas op 31 augustus. Dat is te laat. Na de tour zal ik de spelers zeggen wat ik denk, maar ik zeg het niet tegen jullie (de media, red.)", vervolgde de oud-bondscoach op de persconferentie in aanloop naar het duel met Liverpool.

Van Gaal ging ook in op de terugkeer van Robin van Persie, die van alle United-spelers het verst kwam op het afgelopen WK. Met Van Gaal en Oranje haalde hij de halve finale. "Ik moet zien hoe hij terugkomt. Normaal gesproken ben je niet fit genoeg om te spelen tegen Valencia (12 augustus, red.), als je pas vier dagen traint. Als je drie weken vakantie hebt gehad, ben je niet fit. De eerste Premier League-wedstrijd is mogelijk, maar ik denk het eigenlijk niet."