FC Groningen laat slapeloze verdediger per direct terugkeren naar huis

FC Groningen laat slapeloze verdediger per direct terugkeren naar huis

Gepubliceerd: maandag 4 augustus 2014 om 11:54ma 04-08-2014 om 11:54

FC Groningen en Stefano Magnasco zijn niet langer aan elkaar verbonden. Universidad Católica, de oude club van de rechtsback, heeft de Chileen terug gekocht.

FC Groningen meldt op de eigen website dat het 230.000 Amerikaanse dollar ontvangt, omgerekend 171.706 euro, plus een doorverkooppercentage van vijftien procent. FC Groningen betaalde in 2012 nog 480.000 euro aan de Chileense club Universidad Católica. De verdediger veroverde snel een basisplaats, raakte die later weer kwijt, maar knokte zich aan het eind van vorig seizoen weer in de basis.

Inmiddels is jeugdproduct Hans Hateboer doorgebroken in Groningen en die lijkt de voorkeur te krijgen. Omdat trainer Erwin van de Looi Magnasco niet veel uitzicht op speeltijd kon bieden, heeft de FC aan een transfer meegewerkt. Magnasco 'kon twee nachten niet slapen', omdat het vertrek een moeilijke beslissing vond.

De terugkeer naar huis levert ook blije gezichten bij zijn vriendin en familie op en de Chileen ziet de transfer toch als de beste optie. Magnasco tekent voor drie seizoenen bij zijn oude club.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws