Ik heb wel even flink gescholden op mijn ploeggenoot, gewoon in het Nederlands
"Het is soms meer beuken, ik voel dat de zware arbeid goed is voor mijn lichaam"

"Ik heb wel even flink gescholden op mijn ploeggenoot, gewoon in het Nederlands"

05-08-2014 11:02
4

Tom Beugelsdijk heeft geen spijt van zijn overstap naar Duitsland. De verdediger van ADO Den Haag koos voor het avontuur en tekende deze zomer een contract bij FSV Frankfurt, een club die uitkomt in de 2. Bundesliga.

Afgelopen weekend beleefde Beugelsdijk zijn vuurdoop. Met FSV Frankfurt ging de Hagenaar met 2-1 onderuit op bezoek bij FC Heidenheim. Basisklant Beugelsdijk liet in zijn eerste wedstrijd ook direct zijn eerste gele kaart van het seizoen noteren. "Die was wel terecht", geeft Beugelsdijk toe in gesprek met AD/Haagsche Courant. "Onze linksbuiten speelde de bal te zacht terug en toen moest ik even een blok zetten, anders had die jongen alleen kunnen doorlopen op de keeper."

"Ja, balen. Ik heb wel even flink gescholden op mijn ploeggenoot. Gewoon in het Nederlands. Of Haags, wat je wilt. En hij begreep me ook nog, haha." Beugelsdijk voelt zich als een vis in het water in Duitsland, waar vooral hard getraind wordt. "De trainingen zijn vooral gericht op lopen, kracht en power. Het is soms meer beuken. Ja, ik houd er wel van. Ik voel dat de zware arbeid goed is voor mijn lichaam."

"Iedereen geeft op de training 110 procent. In Nederland heb je soms momenten op de training dat je een beetje sjoemelt, maar in Duitsland doen ze dat gewoon niet", aldus Beugelsdijk tegenover het Algemeen Dagblad.