Xavi stelt moeder gerust en blijft bij Barça: In feite is er niets veranderd
"Ik zou eigenlijk al stoppen na het EK van 2012"

Xavi stelt moeder gerust en blijft bij Barça: "In feite is er niets veranderd"

05-08-2014 13:56

Xavi bracht dinsdag twee belangrijke beslissingen naar buiten. Zo stopt de middenvelder als international van Spanje en bevestigt de spelverdeler ook aankomend seizoen voor FC Barcelona te spelen. Xavi was eigenlijk van plan om eerder te stoppen als international.

"Ik zou eigenlijk al stoppen na het EK van 2012", zei de afscheid nemende speler op een persconferentie. "Maar de bondscoach haalde me over om te blijven en het WK in Brazilië mee te maken. Uiteindelijk werd dat natuurlijk ook voor mij een grote teleurstelling." Xavi is trainer Vicente del Bosque dankbaar voor zijn werk voor Spanje en hoopt dan ook dat de keuzeheer aanblijft. "Ik denk dat er geen betere man voor deze baan is."

Xavi stelde de supporters van Barcelona gerust door aan te kondigen de club trouw te blijven. De afgelopen periode werd de middenvelder gelinkt aan een lucratieve transfer naar Qatar. "Ik ben geen twintig meer, maar ik heb nog de motivatie van een kind. Het laatste seizoen eindigde ik op de bank. Ik had toen niet het gevoel dat ik nuttig was voor het team. Maar Luis Enrique en de rest van de technische staf hebben mij ervan overtuigd dat ik nog steeds belangrijk kan zijn voor de ploeg.

"In feite is er niets veranderd. Ik heb nog steeds een contract voor twee jaar", gaat Xavi verder. Naar eigen zeggen doet hij zijn directe omgeving een plezier door een vertrek uit te sluiten. "De mensen om mij heen, mijn moeder in het bijzonder, zijn blij dat ik bij de club blijf. Mijn familie en vrienden zijn allemaal fan van Barcelona."