Heracles lachende derde met Premier League-transfer van WK-ganger
Australisch international tekent voor twee jaar

Heracles lachende derde met Premier League-transfer van WK-ganger

05-08-2014 16:29

Heracles Almelo neemt afscheid van Jason Davidson. De rechtsback maakt de overstap naar West Bromwich Albion, zo maakt de Premier League club dinsdag bekend op zijn website.

De 23-jarige Davidson heeft zijn handtekening onder een tweejarig contract gezet, met een eenzijdige optie voor een extra seizoen. Dinsdag onderging hij zonder problemen een medische keuring. De elfvoudig international van Australië stond sinds de zomer van 2011 onder contract bij Heracles.

Davidson is de zevende versterking van West Brom deze zomer, na Craig Gardner, Joleon Lescott, Chris Baird, Brown Ideye, Sebastien Pocognoli en Andre Wisdom. "Ik ben heel blij", reageert manager Alan Irvine. "Hij heeft een geweldig WK gespeeld tegen drie toplanden. We mogen als club trots zijn dat we een international in huis hebben gehaald."

Hoeveel geld met de transfer gemoeid is, maakt West Bromwich Albion niet bekend. Het is de schuld van de Australiër zelf dat zijn nieuwe club een bedrag moest overmaken naar Heracles; hij was vergeten dat zijn contract bij Heracles na 15 mei automatisch met een jaar werd verlengd.