In het kort: Gullit maakt mooie transfer, zware sanctie Lens, international voor HSV

In het kort: Gullit maakt mooie transfer, zware sanctie Lens, international voor HSV

06-08-2014 14:46
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Gullit tekent bij de BBC
Ruud Gullit (51) is komend seizoen met regelmaat te zien op de Engelse televisie. De oud-trainer van onder meer Chelsea en Feyenoord gaat aan de slag bij de BBC. Gullit zal aantreden als analist in het populaire voetbalprogramma Match of the Day. Ook oud-voetballers Phillip Neville en Rio Ferdinand zijn door de omroep vastgelegd als analisten. Voormalig voetballers Alan Shearer, Robbie Savage en Danny Murphy schoven afgelopen seizoen al met regelmaat aan in het programma, dat gepresenteerd wordt door Gary Lineker.

Zware sanctie voor Lens
RC Lens speelt komend seizoen weer in Ligue 1, maar kan voor de terugkeer op het hoogste niveau geen versterkingen aantrekken. De Noord-Franse club kreeg de sanctie opgelegd vanwege financiële problemen bij de club. Het was zelfs de vraag of Lens überhaupt zou mogen promoveren na de tweede plaats in Ligue 2 vorig seizoen. Redding voor de volksclub lijkt nabij met de komst van de Azerbeidzjaanse investeerder Hafiz Mammadov, tevens eigenaar van FC Bakoe in zijn eigen land en het Engelse Sheffield Wednesday. Tot zijn komst officieel is mag de club echter geen spelers kopen. Lens start de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen FC Nantes.

HSV haalt Duits international
Hamburger SV heeft woensdag de komst van Nicolai Müller afgerond. Dat meldden de Rothosen op de website. De middenvelder ondertekende een contract voor vier jaar bij de ploeg van Rafael van der Vaart en komt over van FSV Mainz 05. De transfer van Müller naar Hamburg hing al een paar dagen in de lucht. Mede door de investering van zeventien miljoen euro in HSV door suikeroom Klaus-Michael Kühne werd zijn komst naar de Duitse havenstad haalbaar. Müller (26) was verleden seizoen in 26 wedstrijden goed voor 9 doelpunten. In mei debuteerde hij voor Die Mannschaft, maar hij zat niet bij de WK-selectie van wereldkampioen Duitsland.

PSV neemt WK-gangers mee naar Oostenrijk
PSV vertrekt woensdag met een complete selectie naar Oostenrijk voor het Europa League-duel met SKN Sankt Pölten. De Eindhovenaren nemen ook WK-gangers Santiago Arias, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum mee. Of zij ook aan spelen toekomen is nog onduidelijk. PSV won het eerste duel in de derde voorronde van de Europa League met 1-0. Donderdag volgt de return.

Chelsea verhuurt oud-ADO-speler opnieuw
Kenneth Omeruo voetbalt ook komend seizoen in het shirt van Middlesbrough. De Nigeriaanse verdediger wordt door Chelsea tot het eind van het seizoen verhuurd aan de ploeg uit het Championship, maakte Chelsea woensdag bekend. Omeruo kwam vorig seizoen vanaf januari ook al uit voor Middlesbrough. Zijn contract in Londen loopt nog tot medio 2017. Eerder kwam Ormeruo, die actief was op het WK in Brazilië, anderhalf jaar uit namens ADO Den Haag.

Bondscoach Zimbabwe: zeven maanden geen loon
De bondscoach van het Zimbabwaanse voetbalelftal heeft woensdag ontslag genomen na zeven maanden geen salaris te hebben ontvangen. Ook een beloofde bonus bleef uit. Dat schreef trainer Ian Gorowa woensdag in een open brief in de Zimbabwaanse krant Herald. De 42-jarige coach stond al onder druk nadat hij met zijn land werd uitgeschakeld in de kwalificatie voor de Afrika Cup. De nummer 98 van de wereld verloor eind mei al in de eerste kwalificatieronde van Tanzania. Het was een van de twee duels die de trainer verloor in zijn zeventien duels als bondscoach.

'Dordt' huurt Van Haaren
Ricky van Haaren zet zijn loopbaan voort bij FC Dordrecht. De 23-jarige verdediger wordt door de promovendus voor één jaar gehuurd van ADO Den Haag, meldde technisch directeur Marco Boogers woensdag op Twitter. Boogers liet via Twitter weten tevreden te zijn met de versterking: "Ricky is een speler met de nodige ervaring in de Eredivisie. Een stabiele, verdedigende middenvelder die graag naar voren speelt." Van Haaren begon zijn loopbaan bij Feyenoord en speelde daarna één jaar bij VVV.

Excelsior geeft international een kans
Toni Varela is op proef bij eredivisionist Excelsior. De international van Kaapverdië zit momenteel zonder club. Hij krijgt nu de kans om de technische staf van de Kralingers te overtuigen, meldt AD/Sportwereld. Varela kwam in Nederland eerder uit voor RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam en FC Dordrecht.