Aziaten bevestigen contact met Van Marwijk; nieuwe rol als bondscoach lonkt
"Hij zei me dat hij geïnteresseerd is. We hebben bijna twee uur gesproken"

Aziaten bevestigen contact met Van Marwijk; nieuwe rol als bondscoach lonkt

07-08-2014 07:57
2

Bert van Marwijk heeft gesprekken gevoerd met de Zuid-Koreaanse voetbalbond. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal is momenteel de belangrijkste gegadigde om bondscoach van Zuid-Korea te worden.

Lee Yong-soo, de hoogste technische baas van de Zuid-Koreaanse voetbalbond, was deze week in Nederland om te praten met Van Marwijk. "Hij zei me dat hij geïnteresseerd is. We hebben bijna twee uur gesproken. Er is nog geen concreet resultaat, maar hij heeft bevestigd geïnteresseerd te zijn. We gaan volgende week verder onderhandelen", meldt het ANP.

Van Marwijk zit sinds zijn ontslag bij Hamburger SV, vorig seizoen, zonder werk als trainer. De voormalig oefenmeester van onder meer Feyenoord en Borussia Dortmund moet bij Zuid-Korea de opvolger worden van Hong Myung-bo. Hij vertrok na het afgelopen WK in Brazilië, waar het Aziatische land al in de groepsfase uitgeschakeld werd.

Het is niet voor het eerst dat Zuid-Korea mikt op een Nederlandse bondscoach. Eerder stond die voetbalploeg onder leiding van Guus Hiddink, Jo Bonfrère, Dick Advocaat en Pim Verbeek. Voor september wil de voetbalbond van Zuid-Korea duidelijkheid. Dan staan er interlands op het programma tegen Venezuela en Uruguay, ter voorbereiding op het Aziatisch kampioenschap in januari 2015.