Cocu: Over het laatste kwartier kunnen we verre van tevreden zijn
Coach opvallend mild na wanprestatie PSV

Cocu: "Over het laatste kwartier kunnen we verre van tevreden zijn"

07-08-2014 22:52
3

Philip Cocu was donderdagavond opvallend mild na de zeer matige prestatie van PSV tegen Sankt Pölten. De Oostenrijkse club is een subtopper op in de tweede klasse, maar mocht lang hopen op een goed resultaat. De Eindhovenaren wonnen met slechts 2-3, nadat er vorige week al nipt met 1-0 gewonnen werd.

Waar op internet de kritiek losbarstte op PSV, vond Cocu het allemaal niet zo erg. "De wedstrijd is verlopen zoals we hadden verwacht. Door een ongelukkig tegengoal vanaf grote afstand krijgen zij weer enthousiasme en moed. Daarna hebben we het goed hersteld, met een goede fase en goede goals. Over het laatste kwartier kunnen we verre van tevreden zijn. Dan krijgen we nog de 2-3 tegen en als je pech hebt wordt het zelfs nog gelijk. We kwamen hier om ons te plaatsen en dat hebben we gedaan."

Cocu liet de WK-gangers Memphis Depay en Santiago Arias pas in de tweede helft invallen. "Depay was nog niet fit om te beginnen, maar het is wel belangrijke dat hij minuten heeft kunnen maken net als Arias. We zijn op de goede weg, maar niet iedereen is nog zo fit als de rest", vertelde de onervaren trainer op de clubsite van PSV. Zelf gaf Depay overigens aan klaar te zijn voor een basisplaats in het competitieduel met Willem II van aanstaande zondag.