Van Marwijk: Dit zou inderdaad mijn laatste contract kunnen worden
"Het is een echt sportland en het team kenmerkt zich door een goede mentaliteit en veel discipline"

Van Marwijk: "Dit zou inderdaad mijn laatste contract kunnen worden"

08-08-2014 07:02
3

Bert van Marwijk lijkt snel de vijfde Nederlander te worden die een contract tekent als bondscoach van Zuid-Korea. De voormalig bondscoach van Oranje heeft aangegeven een dienstverband bij het Aziatische land te zien zitten.

Van Marwijk heeft de Zuid-Koreaanse bond laten weten met wie hij de technische staf wil vormen. "Ik heb aangegeven met welk team ik wil werken", zegt de oefenmeester in gesprek met De Telegraaf. "Daar zijn Nederlandse mensen bij, maar ik wil ook met Zuid-Koreaanse mensen werken. Ik streef naar een goede mix."

"Zuid-Korea is in de wereld misschien geen topvoetballand, maar in Azië is Zuid-Korea wel een topvoetballand", vervolgt Van Marwijk zijn verhaal. "Ze hebben een jong team met veel jongens van 23, 24 jaar, dat op het WK één punt heeft gepakt, maar bijvoorbeeld ook maar op het nippertje van België heeft verloren. Zuid-Korea is de laatste acht WK’s van de partij geweest. Dat geeft wel aan dat het een land is dat al jaren goed meedraait op het wereldpodium. Het is een echt sportland en het team kenmerkt zich door een goede mentaliteit en veel discipline."

Voor Van Marwijk zal het wennen worden, aangezien hij tot nu toe enkel in Nederland en Duitsland heeft gewerkt. "Maar een deel van het werk vindt in Europa plaats, omdat veel Zuid-Koreaanse internationals bij Europese clubs spelen." Zuid-Korea wil Van Marwijk tot medio 2018 binden, voor de 62-jarige Nederlander kan het dus zijn laatste trainersklus zijn. "Het zou inderdaad mijn laatste contract kunnen worden."