Zwolle ontvangt recordbedrag: Een groot compliment voor Mokotjo en onze club
"Het mag duidelijk zijn dat wij Kamohelo gaan missen"

Zwolle ontvangt recordbedrag: "Een groot compliment voor Mokotjo en onze club"

08-08-2014 11:32
3

Gerard Nijkamp baalt als technisch directeur van PEC Zwolle van het vertrek van Kamohelo Mokotjo. De middenvelder ondertekent bij FC Twente een contract voor vier seizoenen. Zwolle ontvangt echter wel de grootste transfersom uit de clubhistorie.

"Het mag duidelijk zijn dat wij Kamohelo gaan missen. Zowel op het veld als daarbuiten heeft hij een fantastische indruk gemaakt. Dat hij daarmee zichzelf in de kijker gespeeld heeft bij de hele Nederlandse top, is een groot compliment voor Mokotjo, maar ook voor onze club. Het zegt veel over de ontwikkeling van PEC Zwolle, waar spelers een podium krijgen om zich verder te ontwikkelen."

Zwolle meldt op zijn officiële website nog nooit zo'n hoge transfersom te hebben ontvangen. "Over het exacte transferbedrag doen wij geen uitspraak", vertelt Nijkamp. De 23-jarige middenvelder speelde 27 Eredivisie-wedstrijden voor Zwolle en kwam daarin tweemaal tot scoren. Daarnaast speelde de Zuid-Afrikaan een belangrijke rol bij het veroveren van de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal.